Logo Ekovel Romania - Talonete personalizate

Amprentare plantară computerizată

Cum să îți înțelegi mai bine picioarele

Ai simțit vreodată dureri de picioare după o zi lungă de muncă sau după ce ai mers mult? Ei bine, picioarele noastre sunt fundația pe care se sprijină întregul nostru corp și este esențial să le înțelegem și să le îngrijim corect.

Analiza plantară în Centrul Ekovel este o procedură care examinează în detaliu modul în care piciorul tău se comportă în poziție statică. Este ca și cum ai privi amprenta piciorului tău într-o oglindă specială. Această analiză poate dezvălui multe despre sănătatea ta generală și poate identifica probleme ascunse care ar putea duce la dureri și disconfort.

Prin această procedură, poți afla dacă ai nevoie de talonete ortopedice și cum să îți îmbunătățești postura pentru a preveni durerile și disconfortul.

Analiza plantară

Deformările picioarelor, ca bază a corpului nostru, au un impact semnificativ asupra tendoanelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor și coloanei. Detectarea din timp îți poate schimba viața și acest lucru este valabil mai ales la copii.

Instrumente de Măsurare

Datorită tehnologiei inovatoare de amprentare plantară  și a sistemului unic de diagnosticare, vom determina prin calcule computerizate parametri cheie necesari pentru personalizarea talonetelor Ekovel.

Plantograma - Interpretarea datelor

Interpretăm datele colectate și îți vom oferi câteva recomandări și metode care te vor ajuta să te adaptezi mai ușor la această situație nouă, de purtare a susținătorilor plantari.

tabel cu rezultate monitorizare talonete personalizate

Urmărirea rezultatelor

Deformările picioarelor pot fi corectate, împreună cu tulburările biomecanice și ale posturii, toate acestea făcându-se cu ajutorul talonetelelor personalizate Ekovel. Îți oferim evaluări regulate și urmărim rezultatele obținute în urma utilizării talonetelor ortopedice timp de 6 luni.

Amprentarea plantară computerizată sau plantograma este o procedură nedureroasă și non-invazivă. Ea constă în studierea posturii corpului în poziție statică, identificându-se principalelor deviații, precum și interpretarea amprentei picioarelor.  Amprentarea plantară poate ajuta la îmbunătățirea performanței sportive, la reducerea oboselii picioarelor și la prevenirea apariției durerilor.

Amprentarea plantară poate fi utilizată pentru a diagnostica:

 • piciorul plat, 
 • ciocurile în călcâie,
 • monturile,
 • metatarsalgia,
 • fasceita plantară,
 • probleme cu gleznele, genunchii sau șoldurile,
 • postura defectuoasă,
 • probleme cu echilibrul,
 • probleme de alergare sau mers.

Beneficiile amprentării plantare:

 • ajută la identificarea problemelor de mobilitate și de postură;
 • ajută la determinarea cauzei durerilor și la tratarea efectelor pe termen scurt și lung;
 • Diagnosticarea precoce a problemelor picioarelor: Amprentarea plantară poate ajuta la diagnosticarea precoce a unei serii de probleme ale picioarelor, cum ar fi piciorul plat, hallux valgus, fasciita plantară, pintenul calcanean etc.
 • Recomandarea de tratament personalizat: Pe baza rezultatelor amprentării plantare, putem recomanda un tratament personalizat pentru fiecare persoană. Acesta poate include talonete personalizate, exerciții fizice specifice sau alte metode de tratament.
 • Prevenirea complicațiilor: Amprentarea plantară poate ajuta la prevenirea complicațiilor asociate problemelor picioarelor, cum ar fi durerile de spate, durerile de genunchi sau artrita.
 • Îmbunătățirea performanței sportive: Amprentarea plantară poate ajuta sportivii să își îmbunătățească performanța și să prevină apariția accidentărilor.

Cei ce ar putea beneficia de o analiză plantară sunt persoanele cu dureri de picioare, persoanele care au probleme de postură și persoanele care sunt active din punct de vedere fizic. Reducerea activității fizice, poziția incorectă la birou, utilizarea prelungită a telefonului mobil  duc în timp la scăderea tonusului muscular la nivelul mușchilor spatelui și al picioarelor. Acestea au ca și consecință deformarea coloanei vertebrale (scolioză, lordoză, cifoză), precum și a articulațiilor gleznei, genunchiului, șoldului. toate aceste lucruri afectează postura corpului și duce la apariția durerilor.

Baropodometria permite o evaluare obiectivă a distribuției presiunii plantare, esențială pentru depistarea și identificarea factorilor care declanșează leziunile piciorului și, în consecință, a sistemului musculo-scheletic. Astfel, permite intelegerea si cuantificarea defectelor biomecanice ale piciorului si verificarea evolutiei pacientului in timpul tratamentului sau daca este necesara modificarea acestuia.

Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ești pregătit de o nouă experiență